taierea-porcului-logo
Munca la Domiciliu
Cresterea Melcilor
Cresterea Prepelitelor
Cresterea Prepelitelor
cum sa faci bani
 

ASOMAREA, TAIEREA SI SANGERAREA

asomarea porcului domestic

TAIEREA SI SANGERAREA

Dupa ce porcul a fost asomat cum scrie la carte, vom trece la urmatoarea parte a operatiunii : cu ajutorul unui cutit cu lama lunga de minim 20 de centimetri vom efectua taierea si sangerarea.

Cutitul va fi infipt in gat , langa laringe (gatita), si va fi manuit cam un lat de palma in asa fel incat sa fie sectionate toate venele si arterele vitale din zona gatului ,fara insa ca orificiul de intrare sa fie largit.

taierea porcului la romani

In unele zone porcul este injunghiat direct in inima.

Injunghierea in inima are neajunsul ca animalul nu se va scurge cum trebuie de sange, iar carnea imbibata cu sange ( o stie oricine ) se strica repede daca nu este refrigerata rapid.

Acesta este principalul motiv pentru ca taierea porcului sa se faca la gat; in acest mod inima continua sa bata inca 2-3 minute si sa elimine cea mai mare parte a sangelui din tesuturi.

Este recomandabil ca cei prea slabi de fire sa nu participe la aceasta activitate.

In popor se spune ca porcul isi da duhul mult mai greu , daca este privit de un om milos.

Tocmai de aceea femeile nu sunt bine venite la aceasta indeletnicire.

Dupa aproximativ 5-10 minute , putem considera ca s-a scurs suficient sange si vom trece la pasul urmator.

TOALETAREA PORCULUI

Aici metodele difera in functie de arealul geografic in care locuieste proprietarul porcului.

In unele zone (Muntenia, Ardeal si o parte din Moldova )porcul va fi acoperit cu paie si i se va da foc pentru a i se indeparta parul.

parlirea porcului cu paie taierea porcului taierea porcului la romani

Dupa ce este parlit astfel, va fi stropit cu apa (sau se va arunca peste el zapada) apoi va fi acoperit cu un strat gros de paie si lasat asa jumatate de ora in vederea fragezirii soriciului.

In alte zone (Bucovina de exemplu) indepartarea parului se efectueaza cu ajutorul apei fierbinti. Aceasta metoda este preferata mea.

covata pentru oparirea porcului

Astfel, porcul va fi asezat culcat pe burta intr-o covata de lemn si udat temeinic cu 6-7 galeti de apa clocotita pentru a i se opari pielea si a i se smulge parul mai usor ( soricul cu par nu prea are gust bun ).

oparirea porcului taierea porcului taierea porcului la romani toaletarea porcului

inapoi inainte

 

     
Copyright © 20011 taiereaporcului.ro - Toate drepturile rezervate
ooo

Parteneri : Munca la Domiciliu | CUM SA FACI BANI | Cresterea Melcilor | Cresterea Prepelitelor | Cresterea Iepurilor

Cresterea Prepelitelor