taierea-porcului-logo
Munca la Domiciliu
Cresterea Melcilor
Cresterea Prepelitelor
Cresterea Prepelitelor
cum sa faci bani
 

ALTE PREPARATE DIN CARNE DE PORC

SANGERETE

sangerete de porc

Acest produs culinar are aceiasi compozitie ca si caltabosul , dar vom adauga ca ingredient si sange de porc.

Sangele de porc va fi recoltat intr-un vas cu ocazia taierii si, pana la utilizare, va fi amestecat cu 2-3 linguri de sare.

Amestecarea sangelui cu sare are rolul de a pastra prospetimea si de impiedica inchegarea.

Sangeretele este un preparat intalnit mai des in gastronomia din sudul Romaniei.

TOBA

toba de porc ca la Moldova

Pentru a face toba vom folosi stomacul si vezica urinara a porcului.

Acestea au fost bine curatate si lasate in apa cu otet,sare si ceapa pana la utilizare.

Ingredientele sunt urmatoarele :

  • limba ;
  • jumatate de ficat ;
  • jumatate de inima ;
  • cei 2 rinichi ;
  • carne de porc macra (sau fara carne, depinde cum ne place ) ;
  • urechile porcului ( obligatoriu ).

ingrediente pentru toba de porc

Toate acestea au fost fierte timp de 2 ore (mai putin ficatul , acesta nu va fi fiert mai mult de 30 de min.)

Dupa fierbere vor fi taiate felii subtiri si introduse in stomac si/sau vezica (besica) impreuna cu supa (pana la umplerea totala).

Pentru acesta activitate vom folosi o palnie speciala (cu teava mai larga).

toba de porc

Dupa umplere toba va fi cusuta la capete (folosim niste ata mai tare) si lasata la fiert in cazan pentru 10-15 minute.

Dupa ce o scoatem de la fiert, o vom intepa ici colo cu scobitoarea si o asezam intr-un lighean.

Deasupra punem o bucata de scandura curata , iar peste aceasta o greutate ( o piatra mai mare , sau orice greutate avem la dispozitie prin gospodarie).

O vom lasa astfel 2 zile in camara rece. Dupa ce se va aplatiza frumos si se va scurge de supa atat cat trebuie, urmeaza sa o afumam.

Pentru afumare, vom urma instructiunile de la capitolul Conservare .

CARNATI DE CASA

carnati de porc

Cand vorbim despre carnati ne referim implicit la niste preparate din carne consacrate pe tot globul.

Chiar daca nu i-am inventat noi, suntem perfectionisti din punctul asta de vedere.

Pentru carnati vom alege cea mai buna carne de porc si cateva bucatele de slanina (daca daca vrem carnati mai grasi).

Carnea va fi taiata in bucati mici (fasonare) dupa care va fi data prin masina de tocat.

carne tocata de porc

Dupa ce am obtinut o cantitate apreciabila de carne tocata, o vom pune intr-un vas special pentru mestecat ( o tava mare, un cazan , depinde ce avem la indemana ).

pentru amestecat compozitia

Adaugam sare si piper dupa gust si mestecam bine toata aceasta compozitie pana se omogenizeaza.

carne tocata de porc carne de porc

Din cand in cand testam gustul si adaugam diverse condimente (unele persoane prefera sa bage si boia de ardei rosu , dulce sau iute, s.a.m.d).

usturoi
carnati de porc

Un ingredient pe care nu avem voie sa il scapam din vedere este usturoiul pisat.

Niste carnati fara usturoi nu ar mai avea nici o savoare, nu-i asa ?

La final ( dupa ce am amestecat cam 20 de minute totul ) vom lasa cateva ore compozitia sa se matureze .

Pentru umplerea carnatilor de casa, vom utilizam masina de umplut in acelasi mod ca si la prepararea caltabosilor.

In functie de lungimea matelor de porc folosite , vom obtine carnati de 1-2 metri lungime.

Daca dorim ( prin unele zone se mai obisnuieste ), ii putem rasuci din 10 in 10 centimetrii si vom obtine carnaciori de casa, ca in imaginea din stanga.

Pe masura ce terminam de umplut carnatii de casa, il vom aseza frumos intr-un lighean , in spirala, precum in imaginea de mai jos.

carnaciori de porc carnati de casa carnati de casa

Peste o zi sau doua ii putem afuma si apoi agata in camara sau in pod.

MUSCHI AFUMAT si JAMBON

muschi tiganesc si jambon de porc

Dupa cum ati aflat deja, carnea de porc afumata este o delicatesa care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa dumneavoastra.

Pentru a obtine muschi afumat este necesar sa recoltam de la porc muschii dorsali (dorsalii mari) si sa ii fierbem cu multe mirodenii.

muschi de porc

Dupa aceasta se scot si se pun la rece pentru cinci zile intr-un vas in care am adaugat apa,sare,piper.

Cata sare trebuie sa punem ?

Saramura este considerata buna , daca oul pluteste la suprafata atunci cand il asezam in apa sarata.

Dupa cinci zile muschii de porc vor fi scosi din saramura , lasati la scurs , legati cu sfoara si pusi la afumat .

Dupa ce ii afumam , ii dam cu boia de ardei iute si ii punem in camara.

muschi de porc afumat

inapoi inainte

     
Copyright © 20011 taiereaporcului.ro - Toate drepturile rezervate
ooo

Parteneri : Munca la Domiciliu | CUM SA FACI BANI | Cresterea Melcilor | Cresterea Prepelitelor | Cresterea Iepurilor

Cresterea Prepelitelor